2016. október 20., csütörtök

Kókuszos kevert sütemény



Ez a sütemény reggel jött szembe velem az interneten, amikor baconös stanglit szerettem volna sütni, és gondoltam, egy füst alatt ezt is elkészítem. Csak a sütési idővel tartott tovább, hogy őt is bevettem a programba, mert nagyon gyorsan és egyszerűen össze lehet dobni. Annál meglepőbb, hogy mennyire nagyon finom és puha a tésztája, mert nekem ezek a "sitty-sutty összedobálom" sütik mostanában nem szoktak sikerülni. Ajánlom rögtön dupla adaggal készíteni. :)

Hozzávalók egy 20 x 30 cm-es tepsihez:

A tésztához:
  • 100 g xilit, ebből 30-40 g házi vaníliás xilit (60 g CH)
  • 60 g tk. búzaliszt (36,66 g CH)
  • 40 g őrölt zabpehely (24 g CH)
  • 25 g búza finomliszt (17,75 g CH)
  • 25 g margarin
  • 25 g kókuszreszelék
  • 1 tojás
  • 8 g sütőpor
  • 125 ml tej (6,25 g CH)
  • 8 g kakaó (0,88 g CH)
  • 1 mk rum aroma - elhagyható
A tetejére:
  • 80 g 70 %-os étcsokoládé (27,2 g CH)
  • 20 g margarin
  • kókuszreszelék

A tojást habosra keverjük a xilittel és a margarinnal, majd apránként hozzáadjuk a sütőporos liszteket és a tejet. Végül belekeverjük a a kakaóport és a kókuszreszeléket is, majd sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük. Végezzünk tűpróbát is!
A sütőből kivéve fordítsuk a tésztát fejjel lefelé és rácson hűtsük ki. (Így a teteje biztosan szép sima lesz.)
A mázhoz gőz fölött olvasszuk fel a csokoládét, majd tegyük hozzá a margarint és addig keverjük, amíg szép homogén nem lesz. Terítsük el egyenletesen a tészta tetején és szórjuk meg kevés kókuszreszelékkel.
Még langyosan, de a hűtőből kivéve is nagyon finom.

Az egész sütemény így elkészítve összesen 172,74 g szénhidrátot tartalmaz. Én most 12 nagyobb szeletre vágtam, így egy szeletben 14,38 g CH van.
Negyedannyival készítve az egész süteményben csak 112,74 g CH lenne, egy szeletben pedig 9,4 g. Kettő mehetne is tízóraira. :)

Forrás: apróséf.hu


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...