2016. január 30., szombat

Sárgabarackos-pisztáciás müzliszelet



A müzliszeletnek ezt a variációját már akkor ki szelettem próbálni, amikor a legelsőt elkészítettem. Az elmúlt évben egyre jobban megszerettem a pisztáciát, az egyik nagyon jó, egyetemhez közeli fagylatozóban nagy kedvencem lett a pisztáciás fagyi is. Mmmmm...
Eddig csak azért nem készítettem el, mert sehol nem találtam hozzá sótlan pisztáciát. Szerintem ez a változat is nagyon finom lett, úgyhogy aki szereti a müzlit, ezt is feltétlen próbálja ki! :)

Hozzávalók 12 db-hoz:
  • 80 g sótlan pisztácia mag
  • 50 g őrölt zabpehely (30 g CH)
  • 1-1 nagy csipet sütőpor és szódabikarbóna
  • 1 késhegynyi só
  • 20 g DW 1:4 cukorhelyettesítő (80 g cukornak felel meg)
  • 75 g zabpehely (45 g CH)
  • 25 g puffasztott amaránt (16,25 g CH)
  • 150 g aszalt sárgabarack (93,15 g CH)
  • 2 egész tojás
  • 1 tk vanília aroma

A pisztácia kb. 2/3 részét kicsit összetörtem egy fakanál fejével, az aszalt sárgabarackot pedig kb. fél centis kockákra vágtam.
Egy tálban először összekevertem a száraz hozzávalókat, majd alaposan összeforgattam a két tojással és a vanília aromával.
Egy kisebb (20 x 25 cm-es) tepsit kibéleltem sütőpapírral és egyenletesen belesimítottam a keveréket. 160 fokra előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt sütöttem készre úgy, hogy az első 15 perc után sütőpapírral letakartam.
A sütőből kivéve a sütőpapírral együtt kiemeltem a tepsiből és kihűlés után 12 szeletre vágtam.

A recept összesen 184,4 g CH-t tartalmaz, így egy szeletben 15,36 g CH van.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...