2014. december 10., szerda

Tejszínes-gombás csirkemell



Ez az étel sajnos nem éppen dekoratív, de isteni finom. Régóta készítem már, eddig azért nem került fel a blogra, mert általában akkor veszem elő ezt az ötletet, ha nincs sok időm. Ha konzerv gombából készül, szinte egy pillanat alatt össze lehet dobni. Ilyen "elsősegély kaja" nálam a rakott csirkemell is, mindkettő egy igazi Gyorsan valami finomat! kategóriás fogás, és amennyire egyszerű, legalább annyira finom. A rakott csirkemell pedig ezzel ellentétben nagyon jól mutat a tányéron. :)
Egyszer mindenki rászorul, hogy pár hozzávalóból, sec perc alatt dobjon össze valamit, akkor majd jusson eszetekbe ez az ötlet!

Hozzávalók 4 személyre:
  • 1 darab csirkemell filé
  • kb. 400 g csiperke gomba
  • 1 közepes fej vöröshagyma (80 g - 6,64 g CH)
  • 200 ml főzőtejszín
  • só, bors
  • kókuszolaj

Egy serpenyőben kevés olajon megpároljuk az apróra kockázott hagymát. Hozzáadjuk a felszeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk. A leve nagy részét elfőzzük róla és felöntjük tejszín felével. Egyszer összerottyantjuk, majd félretesszük.
Ezután, vagy akár ezalatt egy közepes fazékban kevés olajon pici sóval hirtelen készre pároljuk a csirkét. Hozzáadjuk a megmaradt tejszínt és megvárjuk, hogy ez is felrottyanjon egyszer. Ekkor hozzáöntjük a serpenyőben pihenő gombát, és pár perc alatt összefőzzük.
Tálalhatjuk rizzsel és tésztával is.

Mivel most csak a hagymával kell számolni, egy adag CH-tartalma csak 1,66 g.


  • Készítettem már sertés húsból is, úgy sokkal gazdagabb az íze. Mivel azonban a sertésnek több idő kell, együtt főztem a gombával, miután a hagymát megpároltam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...