2014. november 15., szombat

Sertésszelet zöldfűszeres gombamártással



Ha sertéscomb kerül elém, nem mindig tudom egyszerűen kitalálni, mi készüljön belőle. Végül most egy kis ötletelés után ez a gombás-tejszínes, picit pikáns, picit édeskés mártással nyakon öntött finomság készült. Nem egy két perces étel, de nem is igazán bonyolult összehozni. :)

Hozzávalók 6 személyre:
  • 12 szelet sertéscomb (500-600 g)
  • 350 g csiperke gomba
  • 100 g vöröshagyma (8,3 g CH)
  • 9 g fokhagyma (2,36 g CH)
  • 250 ml főzőtejszín
  • 1 csapott ek mustár (1 g CH)
  • 2 kk kakukkfű
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • só, bors
  • kókuszolaj
  • vaj

A sertéscombot vékony szeletekre vágjuk. Kiklopfoljuk, sózzuk borsozzuk. Egy nagyobb, mély serpenyőben kevés kókuszzsírt felolvasztunk, és elősütjük benne a húsokat. Pár percig sütjük mindkét oldalát, majd félretesszük.
A visszamaradt zsiradékon megpároljuk a felkockázott vöröshagymást és az átnyomott fokhagymát. Ha kevés lenne a zsiradék, vajjal pótoljuk. Hozzáadjuk a felszeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk. Megvárjuk, amíg levet ereszt, egy kicsit még pároljuk, majd felöntjük tejszínnel. Belekeverjük a mustárt, a kakukkfüvet és a petrezselyemzöldet is.
A hússzeleteket a kiengedett pecsenyelével együtt óvatosan visszatesszük a serpenyőbe és az egészettkis lángon addig főzzük, amíg a hús teljesen meg nem puhul és a mártás el nem kezd besűrűsödni. Ha a hús miatt szükséges, pótoljuk az elfőtt folyadékot, erre húsalaplevet is használhatunk.
Ha elkészült megkóstoljuk, utánafűszerezzük.



Az egész étel összesen 11,66 g CH-t tartalmaz, egy adag 1,94 grammot, de azt hiszem, nem nagy vétek, ha nem számolunk vele.

Ötlet innen: jolkifoztem.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...