2014. október 7., kedd

Túrópalacsinta



Kicsit furcsán, de annál nagyobb érdeklődéssel néztem erre a receptre, amikor először megláttam. Néha, tudom, nem a legjobb megoldás, de palacsintát, vagy túrógombócot eszek ebédre. Hamar elkészül, és szükség esetén az elcsomagolása is könnyen megoldható. Mivel most sem volt túl sok időm, és a túrógombóc nem rég volt terítéken, úgy döntöttem, kipróbálom ezt a palacsintát, és nagyon megérte. Visszatérő vendég lesz a konyhámban.
Ideális esetben kis étkezésekre fogyasztanám, egyszerűen mennyei!

Persze ezt a receptet is annak a már többször emlegetett csodálatos Facebook csoportnak köszönhetem. :)

Hozzávalók 15 darabhoz:
  • 250 g túró
  • 100 g zabpehely liszt (68,1 g CH)
  • 40 g xilit (24 g CH)
  • 2 tojás
  • 2 tk sütőpor
  • 1 citrom leve - elhagyható
  • 200 ml szénsavas ásványvíz
  • vanília aroma
  • őrölt fajéj
  • kevés kókuszolaj

A túrót egy tálban villával jól áttörjük, majd kikeverjük a tojásokkal. Beledolgozzuk a cukrot, majd a sütőporos lisztet is. Hozzákeverjük a vizet, és minimum egy fél óráig pihentetjük, ezalatt jól besűrűsödik.
Kb. fél ek. kókuszzsírral előmelegítünk egy serpenyőt. A közben alaposan besűrűsödött tésztánkat vízzel addig hígítjuk, hogy a szokásosnál sűrűbb palacsintatésztát kapjunk. A serpenyőben felmelegített kókuszolaj kb. felét is belekeverjük.
Kb. 2,5 evőkanálnyi adagokban süssünk a tésztából nagyjából 10 centis, amerikai palacsinta jellegű korongokat.
Lekvárral, pudinggal tálaljuk.

Az egész adag CH tartalma 92,1 g, így egy palacsintában 6,14 g CH van.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...