2014. október 4., szombat

Tejszínes cukkinikrémleves



Egyszer már elkészítettem ezt a levest, de frissen, mikor először megkóstoltam, még nem volt az igazi. Ezért nem is készült róla bejegyzés. Viszont, amikor másnap újra elővettem a hűtőből...
Csak várni kellett vele, és isteni finom lett.

Hozzávalók 4 személyre:
  • 3 kisebb cukkini (600 g - 31,8 g CH)
  • 1 kisebb fej vöröshagyma (80 g - 6,64 g CH)
  • 1 gerezd fokhagyma (5 g - 1,18 g CH)
  • 1 l víz
  • 50 ml főzőtejszín
  • 1 ek tejföl
  • bors
  • őrölt köménymag - elhagyható
  • 1 ek apróra vágott petrezselyemzöld

Az apróra vágott hagymákat kevés olajon üvegesre pároljuk és hozzáadjuk a felkockázott cukkinit. Felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk. Amikor a cukkini puhára főtt, botmixerrel pürésítjük, majd besűrítjük. Egy kis tálkában kikeverjük a tejszínt és a tejfölt. Apránként belekeverünk kb. 1 merőkanálnyi levest, majd az egészet visszaöntjük a levesbe, hozzáadjuk a petrezselymet és pár perc alatt összeforraljuk.
Tálalhatjuk kevés olajon megpirított csirkemellkockákkal, (aki nem diétázik) kenyérkockákkal, vagy pár szelet kenyérrel is.

Az összes leves szénhidráttartalma 39,63 g, adagonként 9,9 g.

Forrás: apróséf.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...