2014. augusztus 31., vasárnap

Tejszínes-zöldséges csirkeszárnyak



Nagyon szeretjük a csirkeszárnyat. A pörkölttől kezdve szinte bármilyen ételben el tudom képzelni, zöldségekkel, gombával, tejszínnel, vagy tejföllel. Amikor hazamegyek, Apa mindig készít valamit belőle, sokszor csak mosolyogva megkérdezi, hogy mit csináljon, és én rögtön rábólintok erre. Vagy valami hasonlóra, mert roppant sokféleképpen variálható. :)

Hozzávalók 6 személyre
  • 750 g csirke szárnytő (használhatunk szárnyközepet is, vagy vegyesen)
  • 1 közepes fej vöröshagyma (80 g - 6,64 g CH)
  • 1 nagy gerezd fokhagyma (8 g - 1,88 g CH)
  • 230 g sárgarépa (18,4 g CH)
  • 200 g zöldborsó (24 g CH)
  • 200 ml főzőtejszín
  • 1 ek kókuszolaj
  • bors
  • ételízesítő
A kockára vágott hagymákat kevés olajon megpároljuk. Rárakjuk a húst és a felkarikázott répát. Megszórjuk kevés ételízesítővel és borssal, majd fedő alatt pároljuk, hogy levet engedjen. Amikor a hús és a répa már félig megpuhultak, hozzáadjuk a borsót, és addig pároljuk, amíg a hús teljesen meg nem puhul Ha szükséges, közben pótoljuk az elfőtt vizet. Amikor már majdnem elkészült, hozzáöntjük a tejszínt és összeforraljuk, majd fedő nélkül sűrűre főzzük. Szükség esetén utánaízesítjük.
Barna rizzsel, vagy tésztával tálaljuk.


Az étel szénhidráttartalma összesen 50,92 g, adagonként 8,49 g.


Megjegyzések:
  1. Tejszín helyett tejfölt is használhatunk.
  2. Más zöldségekkel is kipróbálhatjuk, tehetünk bele zöldbabot, paprikát, kukoricát, vagy gombát is.
  3. Ha úgy készítjük el, mintha egyszerű rizses húst csinálnánk, mennyei.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...