2014. augusztus 26., kedd

Bakonyi csirkemell




Bakonyi csirkét még nem készítettem, de párszor már ettem, és nagyon ízlett. Ezért lett most ez a mai "Mit főzzek?" befutója, miután a párom erre voksolt a tejszínes-gombás csirkemell kárára. Természetesen sertésből is elkészíthető.
Most volt alkalmam kipróbálni a kipróbálni a kókuszzsírt is, nagyon tetszik. :)


Hozzávalók 7 személyre:

  • 1 db csirkemell filé
  • 440 g gomba
  • 1 fej vöröshagyma (100 g - 8,3 g CH)
  • 2 gerezd fokhagyma (6 g - 1,58 g CH)
  • 1 paradicsom
  • 1 paprika
  • 330 ml tejföl
  • 2 ek graham liszt (40 g - 24 g CH)
  • 2 ek kókuszolaj
  • bors
  • ételízesítő
  • 2 ek fűszerpaprika

A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, sózzuk borsozzuk. Kevés kókuszolajon elősütjük, majd félretesszük. A megmaradt olajban megpároljuk a felkockázott hagymákat, majd rátesszük a szintén felkockázott paprikát és paradicsomot. Megszórjuk fűszerpaprikával és kevés vízzel felöntve pároljuk.
Ha már elfőtte a víz nagy részét, hozzáadjuk a felkockázott gombát, megszórjuk kevés ételízesítővel és borssal. Ha a gomba kiengedte a levét, pár percig még pároljuk, és beletesszük a csirkét a közben kiengedett pecsenyelével együtt. Lefedve addig pároljuk, amíg a hús teljesen meg nem puhul.
Ekkor a tejfölt alaposan kikeverjük a liszttel. A hús levéből kiveszünk kb. egy merőkanálnyit, és jól elkeverjük benne, majd az egésszel besűrítjük az ételt. Megkóstoljuk és ha szükséges, utánafűszerezzük.
Tésztával, nokedlivel tálaljuk.

Az étel összes szénhidráttartalma 33,88 g. Hét adaggal számolva ez 4,84 g CH adagonként.

Forrás: nosalty.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...