2014. május 6., kedd

Fűszeres-répás zabkeksz



Nemrég éppen Torkosborz oldalát nézegettem, amikor megláttam, hogy pár hete a túrós kuglófom volt a nap legnézettebb bejegyzése, először csak meredtem a fotóra, nagyon boldog lettem tőle. Nagyon örülök neki, hogy vannak emberek, akik követik a blogomat, szeretném megköszönni nekik, mert nagyon sokat jelent! :)
Ezután nem is tudom pontosan hogy tévedtem Csak a Puffin és Konyhalál oldalaira, de végül jónéhány receptet sikerült összeírogatnom magamnak. Ezt a kekszet Csak a Puffinnál találtam, és nem hagyott nyugodni, amíg ki nem próbáltam. Még nekem is meglepő egy picit, pedig én aztán mindent képes vagyok összekutyulni, de egyáltalán nem rossz. Aki szereti a különleges ízeket, nyugodtan tegyen egy próbát ezzel is, csak nehogy túl sok chilit tegyen bele, mint én! :)

Hozzávalók 18 darabhoz:
  • 130 reszelt sárgarépa (10,4 g CH)
  • 10 g szezámmag (1 g CH)
  • 80 g tk. tönkölyliszt (51,12 g CH)
  • 20 g zabpehelyliszt (14,26 g CH)
  • 40 g darált dió (4,8 g CH)
  • 50 g zabpehely (34,05 g CH)
  • 70 g xilit (35 g CH)
  • 1/2 ek őrölt chili
  • 1/4 ek só
  • 1 tojás
  • 1 tojásfehérje
  • 100 g olvasztott margarin
  • 1/4 tk sütőpor
  • 1/4 tk szódabikarbóna

Egy tálban jól összekeverjük a hozzávalókat, majd min. 2-3 órára hűtőbe tesszük.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A masszából kb. diónyi nagyságú gombócokat formálunk, és kissé ellapítva egy sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket. Hagyjunk közöttük pár centi helyet, mert jól meg fognak nőni. 12-13 perc alatt készre sütjük, hogy a tetejük egy picit megbarnuljon.

A recept összesen 150,63 g CH-t tartalmaz, így egy darab 8,36 g-ot.

Megjegyzés: most, hogy pár napja már eszegetem, elmondhatom, hogy tízóraira egy natúr joghurttal isteni! (05. 08.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...