2014. január 13., hétfő

Sárgarépás-kókuszos szelet



Aki látta a Szilveszter előtt sütött mákos pogácsáról készült bejegyzést, remélem nem próbálta ki, mert pár nap után olyan kemény lett, hogy kis pingpong labdákra hasonlított, bár Apa folyamatosan rájárt, azt mondta, kávé mellé nagyon finom.
Most azt szerettem volna újra kipróbálni, egy kicsit máshogyan, de a boltban nem kaptam mákot. Viszont, ha már egyszer bementem, muszáj volt egy sütihez felszerelkezve távoznom. Mivel volt itthon egy narancsom, csak répát kellett vennem, így most ezt a receptet próbáltam ki, ami már régen felkeltette a figyelmemet.
Répa és kókusz... két dolog, amit nagyon szeretek...

Hozzávalók 24 szelethez:
  • 100 g tk. tönkölybúza liszt (63,9 g CH)
  • 50 g zabpehelyliszt (35,55 g CH)
  • 100 g kókuszreszelék (6,4 g CH)
  • 250 g reszelt sárgarépa (20 g CH)
  • fél narancs reszelt héja
  • 1,5 tk őrölt fahéj
  • 1 tk sütőpor
  • 0,5 tk szódabikarbóna
  • 110 g xilit (55 g CH)
  • 75 g lágy margarin
  • 150 g natúr joghurt (6  g CH)
  • 1 csipet só

Egy tálba kimérjük a liszteket, a kókuszreszeléket, a szódabikarbónát, a sütőport és a fahéjat. Kis lyukú reszelőn reszeljük bele a répát és a narancshéjat.
Egy másik tálban először keverjük ki a vajat a cukorral és a sóval, majd a tojásokkal, aztán adjuk hozzá a joghurtot is.
A masszát keverjük össze a száraz hozzávalókkal, majd az egészet öntsük egy kisebb sütőpapírral bélélt tepsibe.
180 fokon kb. 40-45 percig süssük. A közepe egy kicsit puha marad, erre figyeljünk oda, csak kihűlés után szeleteljük fel.

Én most 12 szeletre vágtam mert így sokkal szebben mutat a fotón. Egy szelet kb. muffinnyi nagyságú, 15,57 g CH-t tartalmaz. (Az összes sütemény 186,85 g-ot.)
Általában 24 szeletre vágom, így már csak 7,78 g a "fejadag".

Megjegyzés: Bár most nem így készítettem, ennél a sütinél is nagyon jó ötletnek tartom, hogy a liszt egy részét dióval helyettesítsük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...