2013. december 11., szerda

Császárszalonna savanyú káposztávalMostanában nincs nagyon jó kedvem, ezért főzni sem szerettem volna valami nagyon komolyat. Az igaz, hogy mindig ötletelek a legkülönbözőbb ételkölteményeken, de a pénztárcámat is megkíméli, ha néha valami egyszerű mellett döntök.
Már régóta szeretném beiktatni a savanyú káposztát is az étrendembe, de valamiért még sosem jutottam el idáig. Szilvi viszont állandóan arról beszél, hogy mindig máshol veszi a piacon (mindben tud kivetnivalót találni, de ez a vecsési szerintem igazán finom), így lassan bekúszott az agyamba. Először csak káposztaágyon akartam megsütni a felszeletelt szalonnát, de végül ez lett belőle. Gondolkoztam rajta, hogy feltegyem-e ide, nem nagyon illik ide a többi étel közé, de végül úgy döntöttem, hogy bármikor szükség lehet ilyen gyors és egyszerű tippekre.
A fényképnek azért rendesen meg is adtam a módját, nem tudtam megállni, hogy a délelőtt sütött kenyeret ne tegyem a tányér mögé (ebbe most mandulapelyhet kevertem, ami egy sütiből maradt ki).

Hozzávalók 4 adaghoz:
  • 300 g császárszalonna
  • 500 g savanyú káposzta (17 g CH)
  • 100 g vöröshagyma (8,3 g CH)

A szalonnát csíkokra vágjuk és feltesszük a tűzre. (Én a bőrét levágtam, mert egyáltalán nem szeretem a kis darabokat rágicsálni.)
Amíg megpirul, és kisül a zsírja, egy kicsit átmossuk a káposztát, mert a szalonna már önmagában is elég sós. A szalonnához adjuk, és egy kicsit összesütjük.
A hagymát felkarikázzuk és ezt is hozzáadjuk. Amint egy kicsit megfonnyad, már készen is van az étel.
Burgonyával, kenyérrel tálalhatjuk.


Egy jó kis kirándulós lakomára emlékeztet, amilyen egyszerű, olyan kiadós. Meg is kívántam a toroskáposztát, miközben falatoztam. Nagyon régen nem ettem már, pedig igazán szeretem.

Összesen 25,3 g CH-t tartalmaz, adagonként 6,32 g-ot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...