2013. szeptember 15., vasárnap

Sütőben sült rántott csirke zabpehely-bundábanMostanában nagyon hiányolom a rántott húst az étlapomról, pedig korábban sosem szerettem különösebben. Mióta diétázom, nem csináltam magamnak, de amikor más csinált, nagyon szívesen megettem, szokásomhoz híven persze egy kis bűntudattal kísérve, hogy olajban sült dolgot falatozok. A patisszon volt az első kísérletem, hogy ne fehér liszttel készítsem el, és most hosszú tervezgetés után, hogy pontosan hogyan kivitelezzem, hogy minél jobban sikerüljön, a sütőben készítettem el.
Az eredmény igazán meglepett, nekem nagyon tetszik, mert egyáltalán nem száradt ki, még papírtörlőre is kellett tennem. Azzal még lehetne kísérletezni, hogy hogyan süssem meg kevesebb olajjal, de azt hiszem igazán jó úton haladok.
Annak is hasznos lehet, aki pusztán nem szereti az olajszagot, vagy csak spórolni szeretne vele, és az sem mellékes, hogy bár sokáig sül, nem kell ott állni mellette.

Így készítettem el az Apától kapott gondosan, nagy-nagy szeretettel előkészített csirkét használva:
  • 8 db kicsontozott csirke felsőcomb
  • 1 tojás
  • 110 g lágy zabpehely (74,91 g CH)
  • só, bors, ételízesítő
  • napraforgó-, vagy olíva olaj

A combokat finoman besózzuk és állni hagyjuk, amíg mindent előkészítünk a főzéshez. A sütőt is előmelegítjük közepes, vagy annál egy kicsit kisebb hőfokra. (Sajnos itt nincs semmilyen fokozat a tűzhelyen, minden érzésből megy.)
Ezután az ételízesítős, borsos tojásba forgatjuk. Meghempergetjük a zabpehelyben. Ha túl sok tapadna rá, a felesleget óvatosan rázzuk le. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket. Egy konyhai ecset segítségével mindkét oldalukat vékonyan! megkenjük olajjal. (Én most nem mertem, csak napraforgót használni, hogy ha valami balul ütne ki, ne a drága olíva bánja.)
Kb. 40 percig sütjük, közben, mikor már egy kicsit elkezd megpirulni a teteje, óvatosan megfordítjuk. A sütő aljába egy kis edényben vizet teszünk, hogy szép lassan párologjon, és biztosan puha maradjon a hús.
Nagyon jó illata van, és kellemes íze.Így egy szelet hús kb. 9,36 g CH-t tartalmaz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...