2013. szeptember 29., vasárnap

Sárgarépás túrókrém



A körözött után kedvet kaptam más variációk kipróbálásához is, és ez igen hamar felkeltette a figyelmemet. Répás süteményt is már régóta szeretnék csinálni, mert nagyon finom, és az sem utolsó szempont, hogy most lehet a legszebbeket kapni a piacon, úgyhogy rögtön megcsináltam ezt a krémet.
Nagyon finom lett, bár nagyon sok is, úgyhogy ezt fogom enni éjjel-nappal. Egy előnye azonban már biztosan van: mivel maradt 100 g túróm, amivel hirtelen nem tudtam mit kezdeni, ez lett a tízóraim, egy pici szelet félresikerült, de azért még finom tortával.

Hozzávalók:
  • 150 g túró
  • 100 g natúr krémsajt
  • 125 g finomra reszelt sárgarépa (1 nagyobb szál - 10 g CH)
  • só, bors
  • pár csepp citromlé ízlés szerint

A túrót egy kicsit összetörjük, elkeverjük a krémsajttal, majd óvatosan beleforgatjuk a sárgarépát is. Ízlés szerint fűszerezzük, szerintem akkor sem csináljuk rosszul, ha a citromlé kimarad belőle.
Pár hűtőben töltött óra után már fogyaszthatjuk is.

Nagyon egyszerűen és gyorsan megvan, elég tetemes mennyiség lesz belőle. A legnagyobb macera a répa lereszelése, úgyhogy bárki meg tudja csinálni, aki szeretne kipróbálni egy kevéssé szokványos szendvicskrémet. Igazán megéri!


Jó étvágyat hozzá!




Forrás: recept-oldal.hu


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...