2014. szeptember 21., vasárnap

Túrógombóc


Nagyon szeretem a túrógombócot, és igen gyakran el is készítem. A blogon már régóta fent van a recept, de most végre sikerült újrafotóznom. Egy kicsit módosítottam is rajta, így mutatom meg újra nektek.

Hozzávalók 12 db-hoz (3 adag):
  • 250 g túró
  • 50 g tk tönkölybúza liszt (31,95 g CH)
  • 50 g zabkorpa (34,25 g CH)
  • 40 g xilit (24 g CH)
  • 2 tojás
  • fél citrom lereszelt héja
  • vanília aroma
  • (mazsola)
  • olaj a formázáshoz
  • 100 g darált dió

A gombócokhoz áttörjük a túrót és jól összedolgozzuk a többi hozzávalóval. Néhány óráig hűtőben pihentetjük. Ezt akár előző este is megcsinálhatjuk, ha másnap nem lenne sok időnk.
Olajos kézzel gombócokat formázunk a masszából és forrásban lévő vízbe tesszük őket. Akkor vannak készen, ha feljönnek a víz tetejére. Darált dióba forgatjuk és ízlés szerint tejföllel, lekvárral tálaljuk.


Összesen 90,2 g CH-t tartalmaz, adagonként 30,07 g-ot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...