2013. június 30., vasárnap

Zabpelyhes répafőzelék ordával



Azt egy kicsit túlzásnak találom, hogy főzeléknek nevezzük ezt az ételt, bár én magam sem tudok rá jobbat kitalálni. Az biztos, hogy nagyon finom, és különleges is. Egy könnyű nyári ebédnek, vacsorának bármikor össze lehet ütni pár perc alatt. Nem kell hozzá nagy konyhaművésznek lenni, és mégis olyan étel, ami egyáltalán nem megszokott. A répa még ropogós benne, a petrezselyem is igazán felfrissíti, minden hozzávalónak tisztán elkülönül az íze, és valahogy mégis harmonizálnak.
A mai nagy piacozásomnak igazán méltó eredménye. :)
Eredetileg fokhagymás sajttal kellett volna elkészíteni. Olyat nem sikerült kapnom, de egyáltalán nem bánom, pedig nagyon szeretem, még akkor is, ha messziről lehet érezni, mikor készítettem belőle valamit.

Hozzávalók két személyre:
  • 200 ml tej (8 g CH)
  • 1,5 ek tört zabpehely (15 g - 9,65 g CH)
  • 200 g orda
  • 6 zsenge kisebb sárgarépa (270 g - 21,87 g CH)
  • 1 csokor petrezselyem

A répát megtisztítjuk és felkarikázzuk, majd megsózzuk.
A tejet felforraljuk, beletesszük a zabpelyhet és addig főzzük, amíg egy kicsit be nem sűrűsödik. Beletördeljük a sajt kb. kétharmad részét, és jól elkeverjük. Egy kicsit hagyjuk, hogy összefőjön. Nem kell, hogy teljesen felolvadjon a zabpelyhes tejben, és homogén masszát kapjunk.
Beletesszük a répát és a durvára aprított petrezselyemzöldet is. Egy-két perc alatt összemelegítjük.
Tálaláskor a tetejére szórjuk a megmaradt, felkockázott sajtot.


Összesen 39,52 g CH-t tartalmaz, így adagonként 19,76 g-ot.

Forrás: nosalty.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...