2013. május 27., hétfő

Baconos mozzarellás csirkemellSajnos régen nem került fel új recept a blogra, de ennek nem az az oka, hogy meguntam volna az írogatásukat, egyszerűen csak nem volt időm. Szerencsére sikerült munkát találnom a nyárra, és talán még a szorgalmi időszakra is (ha bírni fogom a tanulás mellett). Ez eléggé kitöltötte a napjaimat mostanság, de végre úgy néz ki, hogy talán sínen vannak a dolgok.
A vizsgáimmal már sajnos nem éppen ez a helyzet, azt hiszem a mai elég rosszul sikerült, de remélem ez csak  átmeneti mélyrepülés és nem is lesz olyan borzasztó a jegy, mint amire számítok, vagy sikerül kijavítanom.

Közben persze el ne felejtsek írni az ételről sem! Szegényke már több mint egy hete készült el, de nem volt érkezésem egy sort sem írni róla. Remélem azért időközönként követi majd folytatás, én nagyon örülnék neki. Ő személy szerint nagyon finom és laktató lett, és hála neki, rájöttem, hogy szeretem a mozzarellát. Egy újabb dolog a paradicsom mellé a listára. :)


Hozzávalók:
  • 500 g csirkemell
  • 150 g szeletelt bacon
  • 100 g mozzarella (2 g CH)
  • 200 ml főzőtejszín (8 g CH)
  • őrölt mustármag
  • őrölt szerecsendió
  • borsA csirkemellből szeleteket vágunk. Én úgy szeretem, ha kicsik a tekercsek, úgyhogy a húst is ehhez mértem vágom föl.
Már készíthetjük is a tekercseket. Leterítünk egy szelet bacont, rá a csirkemellet, és egy kis darab mozzarellát. Feltekerjük, és a kis hengereinket jó szorosan egymás mellé rakjuk egy jénai edényben. Én ilyenkor megszórom őket borssal, a tejszín miatt úgysem lesz túl erős az íze. (Szerintem már ekkor nagyon jól nézett ki, úgyhogy nem tudtam megállni, hogy ne szúrjak be róla egy képet.)
A tejszínt elkeverjük a mustármaggal és egy kevés szerecsendióval és leöntjük vele a húst. (Igazából egy ek mustárt kellene beletenni, de én a mai napig nem találtam olyat egyik boltban sem, amiben ne lenne cukor.) A tetejére szórhatunk még egy kevés felkockázott bacont.
Sütőben fólia alatt kb. 25 percig sütjük, majd azt levéve kb. 5 perc alatt megpirítjuk egy kicsit a tetejét.

Az így elkészített csirke összesen 10 g CH-t tartalmaz, de a sajttal és a tejszínnel nem kell számolunk 100 g-ig. Mivel egyszerre nem is eszük meg ezekből ennyit, én bátorkodom a CH mennyiséget nullának tekinteni. Azt hiszem, nekem öt adagot tett ki ez a mennyiség.

Jó étvágyat hozzá, egyszer tényleg érdemes kipróbálni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...