2014. január 14., kedd

Rakott csirkemellEzt az ételt már nagyon régóta ismerem és sokszor készítem, egy időben otthon is nagy kedvenc volt. Igazán könnyű, időhiányban ideális, mégis nagyon finom.  Azon kevesek egyike, amiken egy cseppet sem kellett változtatnom, hogy "diétabarátabb" legyen. Eddig épp az időhiány miatt nem került fel ide, de más olyan kedvencem is van még, amit általában akkor készítek, amikor alig van szabad percem, pedig már nagyon szeretném megmutatni. Ezekben azt szeretem, hogy nem igényelnek sok hozzávalót, és végtelenül egyszerű összedobni őket, de ez sosem megy a minőség rovására.
Apa általában ezt készíti, amikor visszajövök Szegedre, már szinte megszokássá vált. Ez  az egyetlen recept, amit ő tanult tőlem és nem fordítva.
Most azért esett rá a választásom, mert rengeteg tojást kaptam otthonról, és nem jutott eszembe, mi másra tudnám még felhasználni.

Hozzávalók 4-6 főre:
  • 1 db csirkemell filé
  • 150 - 200 g szeletelt bacon
  • 2 tojás
  • 100 g trappista sajt
  • só/delikát
  • bors

A csirkemellet vékony szeletekre vágom és kiklopfolom. Nem szoktam besózni, mert a bacon már éppen eléggé sós. A tojásokba belereszelem a sajt körülbelül 2/3 részét. Ebbe szoktam tenni egy kis delikátot, amikor kedvem van, borsot is. Együtt felverem őket.
Egy kisebb tepsi alját kirakom a szeletelt baconnel, majd a csirkemell szeleteket megforgatom a sajtos tojásban, és ezeket is rápakolom. Ezt egy újabb réteg bacon, csirke, majd legvégül megint bacon követi. A kimaradt tojást a tetejére öntöm, és ráreszelem a sajt megmaradt részét.
Alufólia alatt 25-30 percig sütöm a legmagasabb hőfokon, majd leveszem róla, és kb. 5-10 perc alatt egy kicsit megpirítom a tetejét.

Egyszer mindenki próbálja ki, mert "könnyű és finom". Füstölt sajttal egyenesen mennyei! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...